فنوج

فنوج

پروژه دانش افزایی معلمین حوزه ابتدایی شهرستان فنوج

یکی از مشکلات آموزشی در روستاهای محروم ایران استفاده از نیروهای کم تجربه و یا نیروهایی است که علیرغم داشتن سابقه خدمت زیاد، بدلیل مدارک علمی پایین و یا تغییر مداوم محتوای کتابهای درسی، به دوره‌های آموزشی تخصصی نیاز دارند. خیریه کودکان ایران بر این باور است که معلمین با ارزش‌ترين عامل توليد دانش و مهمترين سرمايه آموزشی به حساب مي آيند. از این رو اولین گام در راستای تبدیل مدارس به سازمانهای کارآمد یادگیرنده، توانمندسازی و دانش افزایی نیروهای انسانی فعال در این عرصه است. 

خیریه کودکان ایران با پیش رو قراردادن این هدف، مدارس فنوج را به عنوان نخستین مرکز اجرای این طرح مورد بررسی قرار داده است. فنوج شهرستانی با مساحت ۷۷۷۳ کیلومتر مربع در استان سیستان و بلوچستان است که ۵۵۰ کیلومتر از مرکز این استان فاصله دارد. 

طرح اولیه، مدارس ابتدایی فنوج را شامل خواهد شد و در صورت موفقیت، در مقاطع بالاتر نیز به اجرا در خواهد آمد. بنابراین جامعه هدف کنونی، نوآموزان پیش دبستانی و دانش آموزان دوره ابتدایی هستند. 

تیم خیریه کودکان ایران، برای ارزیابی نیازهای آموزشی فنوج، اخیرا سفری به این شهرستان داشتهاند. گزارش مختصر از سفر اول تیم ارسالی خیریه کودکان ایران به فنوج بدین شرح است:


۱) سرشماری اولیه :

- تعداد نوآموزان پیش دبستانی این شهرستان ۱۳۹۸ نفر، دانش آموزان دوره ابتدایی ۸۱۵۱ نفر و تعداد معلمین این پایه ۴۷۷ نفر (۳۰۰ معلم مرد و ۱۷۷ معلم زن ) می‌باشد.

- از این تعداد معلم، ۱۰ نفر دارای مدرک دیپلم، ۱۵۱ نفر فوق‌دیپلم، ۳۰۶ نفر کارشناسی و ۱۰ نفر کارشناسی‌ارشد هستند. 

- از این تعداد همکار، ۳۵ نفر سربازمعلم، ۴۹ نفر نیروی خرید خدمات آموزشی، ۶۹ نفر جذب شده از طرح مهرآفرین (نهضت سوادآموزی) و ۲۱ نفر جذب شده آزمون سال ۹۲ میباشند.


۲)  بازدید از دبستان روستای مره :

- شناسایی نیاز این مدرسه به سرویس بهداشتی و سیستم گرمایشی. رفع این نیاز با هماهنگی با مسئولین آموزش و پرورش در دستور کار قرار گرفت. 

- تهیه کفش برای دانش آموزان دبستان .


۳)  بازدید از مدرسه‌ی شهدای هفتم‌تیر :

- مدیر مدرسه با حقوق شخصی خود برای تمامی دانش آموزان لباس فرم تهیه کرده بود. 

- یکی از احتیاجات این مدرسه کمبود فضای آموزشی است. پیش دبستانی‌ها در فضای باز درس می خوانند که در فصل زمستان مشکل زاست.

- مدرسه استیجاری بوده و نیاز جدی به ساخت مدرسه وجود دارد.


۴) بازدید از مدرسه سیزده آبان روستای پتکان

۵) بازدید ازمدرسه تختی روستای درگز

۶) بازدید از مدرسه میرزا رضا کرمانی 

۷) بازدی از مدرسه کوثر ۲ روستای کهورکان 

- این مدرسه یک مدرسه کپری است 

- ساختمان دو اتاقه‌ای در این روستا وجود دارد که توسط یکی از خیرین مدرسه ساز احداث شده است اما این ساختمان نیمه کاره بوده و برای تکمیل نیازمند بودجه است.


۸) بازدید از روستای رامک :

- جلسه‌ی بررسی و ارزیابی مشکلات آموزش شهرستان با حضور تیم خیریه کودکان ایران و تعدادی از معلمان و مدیران آموزش و پرورش فنوج، در این روستا برگزار شد.

- به گفته معلمین، بیشترین مشکلات در زمینه آموزش دروس فارسی و ریاضیات است و معلمین در این زمینه به آموزش‌های تکمیلی نیاز دارند.


۹) بازدید از مدرسه فرزانگان در صبحگاه :

۱۰) بازدید از مدرسه شبانه‌روزی دخترانه زینب کبری 

- احتیاجات شبانه‌روزی شامل کتاب و قفسه، آب انبار ۳۶٫۰۰۰ لیتری (با هزینه تقریبی ۱۰ میلیون تومان)، کفی و تخت خواب‌های فلزی، جارو برقی ، لوازم ورزشی و تخته وایت برد می‌باشد.

Share by: